Zupa pomidorowa na ostro

Czas: do 60 min
Koszty:tanie
Poziom trudności: łatwe

Składniki:

6 pomidorówjabłkoświeża ostra papryczkałyżka masła1 l bulionu drobiowegoduże jajko2?3 łyżki mąkiszczypta cukrubazylia lub natkasól, pieprz

Przygotowanie:

Pomidory umyć, pokroić na małe kawałki. Jabłko umyć, pokroić w ćwiartki, usunąć gniazda nasienne. Papryczkę opłukać, dokładnie usunąć pestki. W rondelku rozgrzać masło, włożyć pomidory, jabłko i papryczkę. Dusić pod przykryciem, aż zaczną się rozpadać. Przetrzeć przez sitko. Bulion zagotować, dodać przygotowany przecier, przyprawić do smaku cukrem, solą oraz pieprzem. Jajko dokładnie wymieszać z mąką, aby powstało lejące się ciasto. Wlać je do zupy cienkim strumieniem, cały czas mieszając. Zagotować, posypać posiekaną bazylią lub natką.

Zupa pomidorowa na ostro, 6.0 out of 6 based on 111 rating

Twoja opinia