Zupa rybna
Składniki:
2 marchewki20 dag ziemniaków20 dag szpinakułyżka olejupuszka krojonych pomidorówpuszka mleka kokosowegoszczypta cukruszklanka bulionu warzywnegołyżka masła30 dag filetów z morszczuka10 dag krewetekdymka2 łyżki sosu rybnegołyżeczka przyprawy currysól, świeżo mielony pieprz
Przygotowanie:
Marchewki i ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce, podsmażyć na rozgrzanym oleju. Dodać pomidory, doprawić. Dusić ok. 10 min, mieszając. Wlać mleko, bulion, sos rybny, wsypać curry, cukier i wymieszać. Gotować 10 min. Szpinak posiekać. Dymkę umyć, pokroić w krążki, białą część zeszklić na maśle. Dodać rybę, smażyć ok. 15 min. Rybę podzielić na kawałki, dodać do zupy. Na tej samej patelni podsmażyć krewetki, przełożyć do garnka. Dodać szpinak, zagotować. Przed podaniem posypać resztą dymki.
Dzisiejsze wydarzenia i promocje