Zupa z czarnej fasoli z nachosami

Czas: do 60 min
Koszty:tanie
Poziom trudności: łatwe

Składniki:

1 łyżka oliwy z oliwek4 ząbki czosnku, posiekane1 łyżeczka chili w proszku850 gram pomidorów z puszki, pokrojonych w kostkę850 gram czarnej fasoli z puszki, wypłukanej i osuszonej400 gram bulionu drobiowego300 gram mrożonych ziaren kukurydzygruba sól i pieprz mielony1 szklanka nachos, pokruszonych, plus więcej do dekoracji1 łyżka soku z limonki1 limonka, pokrojona na ósemki

Wykonanie:

W dużym garnku rozgrzać oliwę. Wrzucić czosnek i chili w proszku i podgrzewać około minuty. Dodać pomidory, fasolę, bulion, kukurydzę oraz szklankę wody, doprawić solą i pieprzem. Doprowadzić zupę do wrzenia, wrzucić nachosy i gotować około 2 minut. Zdjąć z ognia, wymieszać z sokiem z limonki i doprawić solą oraz pieprzem. Podawać zupę posypaną pokruszonymi nachosami i ósemkami z limonki.

Twoja opinia

Dzisiejsze wydarzenia i promocje

    Właśnie w tym momencie aktualizujemy
    najciekawsze wydarzenia i promocje.
    Za chwile będziesz znów mógł je przeglądać,
    prosimy o cierpliwość.