Zupa z jarmużem i kiełbasą
Składniki:
1 łyżka oliwy z oliwek1 cebula, pokrojona w kostkę2 ząbki czosnku, posiekane? czerwonych płatków chili1 ? kg ziemniaków, obranych i pokrojonych na kawałki1200 gram bulionu drobiowego340 gram jarmużu, z usuniętymi twardymi pędami, pokrojonego340 gram wędzonej kiełbasy z kurczaka, przekrojonej wzdłuż na pół, a następnie na plasterki
Wykonanie:
W dużym garnku rozgrzać olej, dodać cebulę i smażyć do miękkości. Dodać czosnek, płatki chili i podgrzewać przez minutę. Następnie do garnka włożyć ziemniaki i zalać bulionem. Doprowadzić do wrzenia , a potem dusić na wolnym ogniu przez 10 -15 minut, aż ziemniaki będą miękkie. Połowę zupy wlać do blendera, zmiksować i z powrotem wlać do garnka. Dodać jarmuż i kiełbasę. Gotować, około 10 ? 15 minut.
Dzisiejsze wydarzenia i promocje