Zupa ze szpinaku z ryżem

Czas: do 60 min
Koszty:średnie
Poziom trudności: średnie

Składniki:

1 kg świeżych liści szpinaku4 łyżki oliwy2 cebule2 ząbki czosnku1 szklanka ryżu arborio6 szklanek bulionu warzywnegogarść świeżo startego parmezanusólświeżo zmielony czarny pieprz

Przygotowanie:

Szpinak opłukać i osuszyć, usunąć łodygi. Wrzuć na patelnie, posól i gotuj aż zmięknie. Liście pokrój na mniejsze kawałki. W dużym rondlu rozgrzej oliwę, wrzuć drobno posiekaną cebulę i czosnek i smażyć na średnim ogniu przez 4 minuty. Wsypać ryż i dolać ugotowany bulion. Całość zagotować i trzymać na małym ogniu przez 15 minut. Dodać szpinak, doprawić solą i pieprzem i gotować bez przykrycia przez 5-6 minut. Przed samym podaniem posyp zupę parmezanem.

Zupa ze szpinaku z ryżem, 5.5 out of 6 based on 212 ratings

Twoja opinia