Menu wielkanocne w Kinie Moskwa
Restauracja Kino Moskwa przygotowała listę wielkanocnych dań, które można zamawiać do 27 marca.
MENU WIELKANOCNE
- terina z brokułu i marchwi z jajkiem 5 zł/porcja
- pomidorki faszerowane wiosennym twarożkiem, glazurowane miodem lipowym 6,50 zł/porcja
- jajka faszerowane: szynką, pieczarką, makrelą i rzeżuchą 4 zł/porcja (2 połówki)
- jajka z łososiem i kawiorem 6 zł/porcja
- jajka z pstrągiem wędzonym 5,50 zł/porcja
- bliny z łososiem i kawiorem 8 zł/porcja
- śledzie w trzech odsłonach 8 zł/porcja
- sałatka śledziowa 23 zł/0,5 kg
- pasztety z żurawiną lub marynatami 26 zł/0,5 kg
- mięsa pieczyste z piklami 5,50 zł/porcja (100 g)
- śledzik po kaszubsku podany na pumperniklu 5,50 zł/porcja
- zupa chrzanowa z pulpecikami z dorsza 13 zł/porcja
- roladki z szynki z twarożkiem i rzodkiewką związane szczypiorkiem 5,50 zł/porcja
- galantyna z kurczaka w plastrach z boczku ze śliwką i morelą 6 zł/porcja
- sakiewki napełnione musem z homara i czerwonym pieprzem 8 zł/porcja
- terina z białej kiełbaski owinięta w boczek 6 zł/porcja
- żurek z jajkiem i białą kiełbasą 12 zł/porcja
- barszcz biały z jajkiem 8 zł/porcja
- barszcz czerwony zabielany z tartymi buraczkami 8 zł/porcja
- kulebiak z łososiem i szpinakiem 7 zł/porcja (min. 10 porcji)
- plastry rostbefu angielskiego z musem chrzanowym i ogórkiem kiszonym 9 zł/porcja
- schab po warszawsku 8 zł/porcja (min. 10 porcji)
- pasztet z indyczego udźca z suszoną żurawiną i pistacjami 28 zł/0,5 kg
- sałatka z rzodkiewką, szczypiorem i przepiórczym jajkiem z dressingiem z kopru 22 zł/0,5 kg
- sałatka jarzynowa 22 zł/0,5 kg
- kompozycja sałat z wędzonym łososiem i jajkiem przepiórczym polana dressingiem bazyliowo-ogórkowym 23 zł/0,5 kg
- stek z szynki ze smażonymi szparagami owiniętymi w boczek podany z młodymi, pieczonymi ziemniaczkami w sosie pommery 39 zł/porcja
- gęsie udko z gruszkami marynowane w czerwonym winie i miodzie z kopytkami smażonymi na klarowanym maśle 41 zł/porcja
- pieczona kaczka z jabłkami w karmelu z kluseczkami kładzionymi i sosem śliwkowo-morelowym 39 zł/porcja
- fileciki z dorady podane w towarzystwie szpinaku i puree z pieczonego selera 42 zł/porcja
Ciasta
- mazurek, sernik, babka wielkanocna, makowiec, keks
Zamówienia przyjmowane są do 27 marca, pod nr tel. 22 646 38 70 lub osobiście.
Dzisiejsze wydarzenia i promocje