Burgery z łososia
Czas: do 30 min
Koszty:tanie
Poziom trudności: łatwe
Składniki:
3/4 kg filetów z łososia1/2 szklanki gęstej śmietany2 łyżki posiekanej cebulipo łyżce posiekanego szczypiorku i natki pietruszki2 łyżki mąki ziemniaczanejłyżka przyprawy do rybsólpieprzolej
Przygotowanie:
Filety zemleć w maszynce do mięsa lub bardzo drobno posiekać nożem. W misce wymieszać mus rybny ze śmietaną, posiekaną cebulą, szczypiorkiem, natką pietruszki, mąką, przyprawa do ryb, solą i pieprzem (jeśli masa będzie zbyt rzadką dodać trochę bułki tartej). Uformować z masy płaskie kotlety. Posmarować olejem i piec na mocno rozgrzanym ruszcie po około 5 minut z każdej strony. Podawać w bułce jak hamburgera.
Burgery z łososia,
Dzisiejsze wydarzenia i promocje