Szybkie Fajitas z kurczaka
Składniki:
8 kotletów z piersi kurczaka2 łyżki oleju roślinnego1 łyżeczka chili w proszkugruba sól i pieprz mielony3 papryki (żebra i nasiona usunięte), pokrojone w cienkie plasterki1 średnia czerwona cebula, pokrojona w cienkie plasterki4 ząbki czosnku, pokrojone w cienkie plasterki8 tortilliświeże liście kolendry? szklanki niskotłuszczowej kwaśnej śmietany
Wykonanie:
Natrzeć kurczaka 1 łyżką oleju i ułożyć na blasze wyłożonej folią aluminiową. Posypać z obu stron chilli i doprawić solą i pieprzem. Włożyć do piekarnika , na 5-7 minut do czasu, aż nie będzie przezroczysty (jeżeli będzie potrzeba to odwrócić). Wyjąć z piekarnika, odstawić. Na drugiej blaszce wyłożonej folią położyć paprykę, cebulę, czosnek i pozostałą część oleju, doprawić solą i pieprzem. Włożyć do piekarnika na 6 ? 8 minut, przerzucając od czasu do czasu do momentu, aż warzywa będą miękkie i lekko zwęglone. W międzyczasie cienko pokroić kurczaka poprzecznie. Tortillę położyć na talerzu i wstawić do mikrofalówki na około 1 minutę. Przynieść kurczaka i paprykę na talerzu, podawać z tortillą, kolendrą i śmietaną.
Dzisiejsze wydarzenia i promocje