Quiche lorraine
Czas:
Koszty:średnie
Poziom trudności: łatwe
SKŁADNIKI:
Ciasto:20 dag mąki1/2 kostki masła1/3 łyżeczki soli1/2 szklanki zimnej wodyFarsz:20 dag wędzonego boczku12-15 dag żółtego sera2 dag śmietany4 jajkasólpieprz
PRZYGOTOWANIE:
Zagnieć ciasto z podanych składników. Włóż na 2 godziny do lodówki, a potem wyklej nim formę i ponownie włóż do lodówki na czas robienia farszu.Boczek pokrój w kostkę, usmaż na rumiano. Jajka roztrzep ze śmietaną, przypraw solą i pieprzem.Boczek rozłóż na cieście, zalej śmietaną z jajkami, posyp startym serem. Piecz w temp. 180°C, aż wierzch tarty się ładnie przyrumieni.
Quiche lorraine,
Dzisiejsze wydarzenia i promocje