Makaron conchiglioni faszerowany pieczarkami
SKŁADNIKI:
20 sztuk makaronu conchiglionipo 25 dag pieczarek i sera ricotta2 słoiki gotowego sosu marinara6 dag szynki (najlepiej prosciutto)2 szalotki lub małe cebule1/2 szklanki startego parmezanu3 łyżki masłapo 3 łyżki posiekanej bazylii i natki pietruszkisólpieprz
PRZYGOTOWANIE:
Makaron ugotować al dente według przepisu podanego na opakowaniu i odcedzić. Szalotki drobno posiekać, zeszklić na maśle, dodać szynkę i smażyć, mieszając, 4 min. Włożyć oczyszczone i pokrojone pieczarki i dusić, aż sok odparuje. Zdjąć z ognia, dodać ser ricotta, natkę pietruszki, bazylię i wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Sos marinara wlać do naczynia żaroodpornego. Makaron nadziać masą pieczarkową, ułożyć w naczyniu z sosem, posypać parmezanem i zapiekać około 20 min w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C.
Dzisiejsze wydarzenia i promocje