Sałatka z kurczaka i mango
Składniki:
pół szklanki wiórek kokosowych
200 ml jogurtu naturalnego
pół szklanki posiekanej, świeżej kolendry
2 łyżki wyciskanego soku z limonki
2 łyżki gotowego chutney-u z mango
1 łyżka musztardy Dijon
1 łyżka kurkumy
mięso z dużego, ugotowanego kurczaka, porwane na kawałki
1 mango, obrane i pokrojone w kostki
300 g. szpinaku baby
sól i pieprz
Przygotowanie:
Rozsyp wiórki kokosowe na blaszce i wstaw do piekarnika, piecz ok 10 min. aż będą złote i odstaw do ostudzenia.
Wymieszaj ze sobą jogurt, kolendrę, sok z limonki, chutney, musztardę, kurkumę, dopraw solą i pieprzem. Dodaj kurczaka i pokrojone mango, delikatnie przemieszaj by zachować kształt składników i połączyć je z sosem. Wyłóż talerz szpinakiem baby, połóż na środku zrobioną masę i posyp wiórami kokosowymi.
Dzisiejsze wydarzenia i promocje