Couscous Weekend w Le Cedre 84

Kasza kuskus ? w Polsce nie osiąga szczytów popularności wśród dodatków do dań, ale można to zmienić! Po sukcesie zeszłorocznego Couscous Day, restauracja Le Cedre, w dniach 18-20 stycznia 2013r., organizuje Couscous Weekend w lokalu przy Al. Solidarności 84. W związku z tym zaprasza swoich gości do rezerwacji stolików, skorzystania z ciekawych promocji oraz spróbowania dań przygotowanych specjalnie na tę okazję.

W wyjątkowej cenie 49 złotych będzie można skosztować potrawy o nazwie Couscous Royal wraz z lampką libańskiego wina. Couscous Royal to kasza kuskus serwowana z trzema rodzajami mięsa: kurczakiem, wołowiną i baraniną oraz warzywami ? wszystko duszone jest z sosem pomidorowym i podane z ostrą kiełbasą z baraniny, Marquez. W czasie Couscous Weekend dostępne będą również inne dania z kaszą kuskus przyrządzaną według specjalnej receptury ? Shish Taouk (grillowane szaszłyki z kurczaka z kaszą kuskus i grillowanymi warzywami, 39zł), Kofta Halabieh (szaszłyki z mięsa mielonego z grilla z kaszą kuskus i grillowanymi warzywami, 36zł) oraz Kofta Harra (grillowane kawałki wołowiny na ostro z kaszą kuskus i grillowanymi warzywami, 36zł).

Restauracja Le Cedre zachęca do rozpoczęcia noworocznego postanowienia o zdrowym trybie życia od Couscous Royal, a wszystkim koneserom, którzy poznali lub pragną poznać istotę potraw libańskich, poleca kulinarną podróż do tego kraju z kuskusem na talerzu w roli głównej.

COUSCOUS WEEKEND W Le Cedre 84

18, 19, 20 stycznia 2013r.

rezerwacje: tel. 22 61 88 999, e-mail: lecedre84@lecedre.pl

Więcej informacji o Restauracji Le Cedre

 

 

 

Couscous Weekend w Le Cedre 84 , 5.8 out of 6 based on 414 ratings

Opinie

  • avatar

    |

    Pyszności, trzeba się na to wybrać !

Twoja opinia