Couscous Weekend w Le Cedre 84
Kasza kuskus ? w Polsce nie osiąga szczytów popularności wśród dodatków do dań, ale można to zmienić! Po sukcesie zeszłorocznego Couscous Day, restauracja Le Cedre, w dniach 18-20 stycznia 2013r., organizuje Couscous Weekend w lokalu przy Al. Solidarności 84. W związku z tym zaprasza swoich gości do rezerwacji stolików, skorzystania z ciekawych promocji oraz spróbowania dań przygotowanych specjalnie na tę okazję.
W wyjątkowej cenie 49 złotych będzie można skosztować potrawy o nazwie Couscous Royal wraz z lampką libańskiego wina. Couscous Royal to kasza kuskus serwowana z trzema rodzajami mięsa: kurczakiem, wołowiną i baraniną oraz warzywami ? wszystko duszone jest z sosem pomidorowym i podane z ostrą kiełbasą z baraniny, Marquez. W czasie Couscous Weekend dostępne będą również inne dania z kaszą kuskus przyrządzaną według specjalnej receptury ? Shish Taouk (grillowane szaszłyki z kurczaka z kaszą kuskus i grillowanymi warzywami, 39zł), Kofta Halabieh (szaszłyki z mięsa mielonego z grilla z kaszą kuskus i grillowanymi warzywami, 36zł) oraz Kofta Harra (grillowane kawałki wołowiny na ostro z kaszą kuskus i grillowanymi warzywami, 36zł).
Restauracja Le Cedre zachęca do rozpoczęcia noworocznego postanowienia o zdrowym trybie życia od Couscous Royal, a wszystkim koneserom, którzy poznali lub pragną poznać istotę potraw libańskich, poleca kulinarną podróż do tego kraju z kuskusem na talerzu w roli głównej.
COUSCOUS WEEKEND W Le Cedre 84
18, 19, 20 stycznia 2013r.
rezerwacje: tel. 22 61 88 999, e-mail: lecedre84@lecedre.pl
Więcej informacji o Restauracji Le Cedre
Opinie
Maniek
| #
Pyszności, trzeba się na to wybrać !