Eco Menu w Restauracji 99
Nowe autorskie menu Restauracji 99 odkrywa inny wymiar smaku polskich i ekologicznych produktów. Kucharze z 99 przedstawiają tradycyjne potrawy w nowoczesnej odsłonie, korzystając jednocześnie z produktów z ekologicznych upraw i hodowli.
W karcie restauracji zagościła dziczyzna pod postacią gulaszu z dzika z kluskami śląskimi oraz polędwicy z daniela z sosem jeżynowym, kaszą perłową i smażonymi smardzami. Mięso z daniela pochodzi z certyfikowanej hodowli, gdzie nie używa się żadnych stymulatorów i polepszaczy. W porównaniu do innych mięs zawiera dużo żelaza i białka, odznacza się również niską zawartością tłuszczu.
Sałatkowych fanów, restauracja zaprasza na liście musztardowca z orientalną wołowiną. Musztardowiec to rodzaj sałaty pochodzącej z Indii o lekko pikantnym smaku, uprawiana w ekologicznym gospodarstwie w Polsce.
Na stęsknionych za smakiem polskiej kuchni czeka wołowy ozór w galarecie z musem chrzanowym i octem oraz szczawiowa z ziemniakami i jajkiem.
Więcej informacji o Restauracji 99
Dzisiejsze wydarzenia i promocje