Karnawałowe menu w Le Regal
Restauracja Le Regal przy al. KEN 95 przygotowała dla swoich gości specjalne, karnawałowe menu. Oprócz klasycznych przysmaków kuchni francuskiej znajdują się w nim również ciekawe wariacje na ich temat.
Menu:
- Łosoś marynowany na sałatce z rukoli z miodowym sosem 25,-
- Sakiewki z bakłażana i cukinii z nadzieniem niespodzianką 28,-
- Okoń morski ?en Papillote? czyli pieczony z warzywami w pergaminie 35,-
- Sandacz na kawiorze z bakłażana z sałatką z kopru włoskiego i lekkim kaparowym sosem 42,-
- Sola zapiekana z masłem waniliowym 48,-
- Cudnie krucha pierś perliczki w sosie z madery, podana z warzywnymi placuszkami 44,-
- Pierś kaczki z sosem casis i z jabłkowym ?millefeuille? 45,-
- Królik na selerowym musie z buraczkami glazurowanymi i aromatyzowanymi żubrówką 38,-
- Naleśniki z pomarańczami i likierem Grand Marinie 22,-
- Gallet des Rois, klasyczne francuskie ciasto na Święto Trzech Króli 18,-
- Suflet czekoladowy z sosem anglaise 18,-
Więcej o Restauracji przeczytacie tutaj:
Po wizycie zachęcamy do dzielenia się opiniami:
Dzisiejsze wydarzenia i promocje