Karnawałowe menu w Le Regal

Restauracja Le Regal przy al. KEN 95 przygotowała dla swoich gości specjalne, karnawałowe menu. Oprócz klasycznych przysmaków kuchni francuskiej znajdują się w nim również ciekawe wariacje na ich temat.

Menu:

- Łosoś marynowany na sałatce z rukoli z miodowym sosem 25,-

- Sakiewki z bakłażana i cukinii z nadzieniem niespodzianką 28,-

- Okoń morski ?en Papillote? czyli pieczony z warzywami w pergaminie 35,-

- Sandacz na kawiorze z bakłażana z sałatką z kopru włoskiego i lekkim kaparowym sosem 42,-

- Sola zapiekana z masłem waniliowym 48,-

- Cudnie krucha pierś perliczki w sosie z madery, podana z warzywnymi placuszkami 44,-

- Pierś kaczki z sosem casis i z jabłkowym ?millefeuille? 45,-

- Królik na selerowym musie z buraczkami glazurowanymi i aromatyzowanymi żubrówką 38,-

- Naleśniki z pomarańczami i likierem Grand Marinie 22,-

- Gallet des Rois, klasyczne francuskie ciasto na Święto Trzech Króli 18,-

- Suflet czekoladowy z sosem anglaise 18,-

Więcej o Restauracji przeczytacie tutaj:

Le Regal

Po wizycie zachęcamy do dzielenia się opiniami:

 

 

Karnawałowe menu w Le Regal, 6.0 out of 6 based on 212 ratings

Twoja opinia