Restauracja Francuska – Le Regal – restauracja zamknięta

al. Komisji Edukacji Narodowej 95WarszawaPolska

Restauracja Francuska - Le Regal - restauracja zamknięta, 5.4 out of 6 based on 515 ratings
telefon:
(22) 644 17 18
kuchnia:
francuska
typ lokalu:
restauracja
przedział cenowy:
od 40 do 60 zł
godziny otwarcia:
Pon ? Niedz.: 11.00 ? 23.00
Obsluga platnosc kartaObsluga kelnerskaOfera lunchowaOgrodek letniDania wegetarianskieMiejsce przyjazne dzieciomMozliwosc rezerwacjiLokal dla niepalacychLokal klimatyzowanyPiwoWinoDrinkiHappy HourDobre miejsce na randkeDobre miejsce na spotkanie biznesoweDobre miejsce na spotkanie grupoweZwierzeta mile widziane
Polecane restauracje

Opinie o Restauracja Francuska - Le Regal

  • avatar

    |

    Niestety moja ulubiona restauracja francuska Le Regal zniknela juz z kulinarnej mapy Warszawy na jej miejsce powstalo totalne nieporozumienie jakas tratoria z marnej jakosci daniami chyba lokal dla studentow i seniorow ktorym jest obojetne co jedza byle szybko i tanio a co najwazniejsze obsluga lokalu jeszcze do nie dawna pracowali tam zawodowcy doslownie mistrzowie swiata pod kazdym wzgledem teraz obslugiwal nas jakis mlody student mily co prawda ale pracujacy tam za kare bez pojecia nie chlujny ostro wyluzowany z komorka w reku szkoda bo kiedys to miejsce mialo klase i wytworny styl za rozsadna cene.Nie polecam i mam nadzieje ze wkrotce reaktywuje sie Le Regal badz powstanie w innym miejscu.Trzymam kciuki.Aleksander

  • avatar

    |

    Francuska kuchnia na wysokim poziomie! ;) Każde danie przyniosło nowe doświadczenia smakowe. Obsługa bardzo obrotna. Klimat i wystrój? Można się rozmarzyć :) Jednym słowem ? wszystko na swoim miejscu :)

  • avatar

    |

    Rozmarzyłem się po wizycie w tej resturacji. Wyśmienita kuchnia, ciekawe i klimatyczne wnętrza, muzyka dyskretna i nastrojowa, obsługa kompetentna i miła, naprawdę dla mnie ekstra.
    Nie będę opisywał doznań smakowych bo wyjdzie że nie jestem bezstronny, dania pyszne, smaczne i pięknie podane, chciałbym aby tak było wszędzie.

  • avatar

    |

    Totalne WOW, mały Paryż na Ursynowie, właścicielom udało się idealnie odwzorować nie tylko klimat Paryża ale i świetną francuską kuchnię, przypominają się wakację hmmm…

  • avatar

    |

    Witam.

    Na wstępie chciałbym powiedzieć nie skromnie, że jestem zakochany w kuchni francuskiej, uważam ją za najlepszą na świecie (oczywiście jeśli jest wykonana zgodnie ze sztuką i odpowiednim oddaniem) potrafię docenić i rozróżnić w restauracji produkty wysokiej jakości od tych gorszych (gdy kucharze sięgają po nie bo są tańsze lub prostsze w przyrządzeniu).

    Restauracja LE REGAL okazała się teleportem który przeniósł nas do Paryża gdzie zaserwowano mi i mojej żonie klasyczne i jednocześnie wybitne dania o niebywałym smaku a fakt że obok nas siedziało dwóch francuzów którzy z uśmiechem na twarzy siorpali sobie świeże ostrygi utwierdził mnie w przekonaniu że dobrze trafiliśmy.

    Przejdźmy do konkretów:

    Obsługa jak w najlepszych francuskich restauracjach – sami panowie kelnerzy (muszę to powiedzieć średnia wieku 40lat – już po dwóch minutach gość wie że ma do czynienia z profesjonalistami).

    Na początku kelner przyniósł nam jeszcze ciepłą bagietkę z wyjątkowym masłem z Foie Gras (palce lizać :)

    Na przekąskę musiałem zamówić ślimaki po burgundzku które tak długo próbowałem odnaleźć odpowiednio przyrządzone – moje poszukiwania wreszcie dobiegły końca i teraz już wiem gdzie trzeba chodzić na Escargots w stolicy.

    Zgodnie ze sztuką między przekąskami a daniem głównym zaserwowano nam po kulce sorbetu cytrynowego aby oczyścić kubki smakowe.

    Jako danie główne zamówiłem Lotte/Żabnice – piękna prezencja na talerzu, zgrabnie ułożone risotto ze szparagami na nim porządny kawał soczystej i o idealnej konsystencji żabnicy polany wspaniałym sosem beurre blanc a na samym szczycie dania kawior – widać że kucharze wkładają serce w to co robią.

    Żona moja zamówiła Saint-Pierre/Piotrosza – ciężko byłoby określić które z dań prezentowało się lepiej – Piotrosz podany był na pieczonych jabłkach i przekładany blanszowanym zielonym bobem o wyjątkowo ładnym zielonym kolorze całość polana aksamitnym lekko kwaskowatym ale i jednocześnie słodkawym sosem z marakui – oczywiście nie było to danie tradycyjnej kuchni francuskiej jednak smak był wyjątkowy i na pewno długo go nie zapomnimy.

    Przyszła kolej na desery a w LE REGAL mają największe klasyki w tym dziale.
    Zamówiliśmy Creme Brulee z idealną skorupką z karmelizowanego cukru na wierzchu i z odpowiednią ilością ziarenek wanilii na dnie, oraz Tarte Tatin słynną odwróconą szarlotkę z karmelizowanymi jabłkami i kulką lodów waniliowych – cudowna kompozycja smaków i aromatów.

    Podsumowując restauracja ta spełnia wszystkie kryteria żeby uważać ją za jedną z najlepszych w Warszawie: wyjątkowy wystrój, profesjonalna obsługa i najważniejsze jedzenie które jest przygotowywane z sercem, smakiem i ogromną precyzją.

    Magnifique !!!

  • avatar

    |

    Tak jak poprzednicy uważam że wystrój jest znakomity. Przez kilka godzin czułam sie tak jak bym była w romantycznej knajpce w samym srodku paryża! Obsługa rewelacyjna ! a te ślimaki…hmm . Wróce tam napewno.

  • avatar

    |

    Ta restauracja kojarzy mi się z przepyszną kuchnią, bardzo kompetentną obsługą i klimatem jedynym w swoim rodzaju. Wieczór spędzony w Le Regal zapadł mi w pamięci jako najbardziej romantyczny ze wszystkich spędzonych z moją A.
    Świece, ostrygi, szampan i wszędzie kwiaty zrobiłoodpowiednie wrażenie na mojej ukochanej i na mnie. Dziękuję Le Regal.

  • avatar

    |

    Miałam okazję ostatnio odwiedzić to miejsce po raz pierwszy i stanowczo twierdzę że będę stałym bywalcem gdyż smaki tam serwowane są najwyższej jakości a jakość obsługi i oferty win dorównuje paryskiej gastronomii, polecam

  • avatar

    |

    Bez wątpienia najlepsza restauracja francuska w Warszawie. Mają tam festiwal świeżych owoców morza.i ryb egzotycznych Zamówiliśmy małże Św. Jakuba które okazały się lepsze niż w Paryżu natomiast Piotrosz z sosem z marakui i zielonym bobem – kosmiczne przeżycie. Z racji że żona nie jada ryb zamówiła sobie polędwice wołową z karmelizowaną gruszką i sosem z czarnego bzu – magnifique. Na deser: Creme Brulee (palce lizać) no i tradycyjna odwrócona szarlotka „Tarte Tatin” coś nieprawdopodobnego. Polecam tą restaurację wszystkim którzy chcą zjeść coś wyjątkowego.

  • avatar

    |

    Niebo w gębie na 5+, klimat prosto rodem z francjii.

  • avatar

    |

    Niestety faktycznie wszystko wyglądało pięknie i ładnie niestety w godzinach ruchu dostałam usmażone wątróbki na starym oleju :( pewnie bym pomineła fakt gdyby to tylko ja sięźle czułam. natomiast mój towarzysz takze nie czuł się za dobrze. – dodam że jednliśmy rózne dania więc niestety tylko olej mógł być nie fajny,

  • avatar

    |

    Miejsce jak najbardziej na 5+, lokal jak z Francji, posiada swój klimat. Obsługa jak najbardziej na poziomie, dania po prostu idealne, nie dość że wyglądają apetycznie i pięknie to są smaczne, bogata karta win, co działa bardzo na plus, faktycznie po wizycie tam zostałem stałym gościem.

  • avatar

    |

    gzdie ta obsługa z przed tamtych miesiecy

Twoja opinia