Królestwo pieczonej kaczki. Polskie specjały w restauracji Stara Szafa

W restauracji Stara Szafa pieczona kaczka króluje nad orszakiem buraczków, klusek śląskich i złocistych jabłuszek, a gęsie żołądki zażywają kąpieli w aromatycznym sosie śmietanowym. Poetyckie nazwy propozycji menu zaskakują nawet najbardziej doświadczonych poszukiwaczy kulinarnych wrażeń. Warto się przekonać, czy podobnie jest jakością i smakiem serwowanych dań.

Stara Szafa to przytulne miejsce o ciepłym wystroju, serwujące gościom specjały polskiej kuchni urozmaiconej europejskimi akcentami. Wśród pozycji prostej, przejrzystej karty szczególnie ciekawie prezentują się dania mięsne i rybne; m.in tagliatelle z wołowiną, gicz jagnięca, cielęcina ze szparagami, udko królika, sola faszerowana borowikami, sandacz duszony w pomidorach czy okoń morski. W pozostałych kategoriach menu (przystawki, sałaty, zupy, desery) przysmaki polskie przeplatają się się z włoskimi. Jest i śledź i carpaccio, ser góralski konkuruje z krewetkami w oliwie, szarlotka kusi tuż obok tiramisu.

Goście, którzy odwiedzili Starą Szafę zgodnie podkreślają, że wystrój restauracji robi wrażenie od samego progu. Drobiazgi z szafy prababci porozstawiane w zaskakujących miejscach, nawet na schodach wiodących do środka, tworzą przytulną, domową atmosferę.

Porcje są słuszne, obsługa bez zająknięcia opowiada o pochodzeniu i sposobie przygotowywania produktów na talerzach smakoszy.

Spacerując Powiślem warto zatrzymać się na dłużej w Starej Szafie i oddać się we władanie aromatycznej pieczonej kaczki.

Więcej o restauracji Stara Szafa

Królestwo pieczonej kaczki. Polskie specjały w restauracji Stara Szafa, 6.0 out of 6 based on 313 ratings

Twoja opinia

Dzisiejsze wydarzenia i promocje

    Właśnie w tym momencie aktualizujemy
    najciekawsze wydarzenia i promocje.
    Za chwile będziesz znów mógł je przeglądać,
    prosimy o cierpliwość.