Menu ze szparagami w Restauracji Boathouse
Sezon szparagowy już w pełni. Szef kuchni Restauracji Boathouse zaprasza do degustacji dań opartych na tym warzywie.
W menu znajdują się:
- Gotowane na parze, zielone szparagi, podawane z płatkami parmezanu, świeżym pieprzem i oliwą extra virgin (30 zł),
- Pieczone zielone szparagi, owinięte w szynkę parmeńską, podawane z sosem truskawkowo ? pieprzowym (36 zł),
- Sałatka z białych i zielonych szparagów, serwowana z suszonymi pomidorami i parmezanem (24 zł),
- Szparagowy, aksamitny krem z oliwą z pestek dyni (22 zł),
- Makaron penne z krewetkami i zielonymi szparagami, podawany z sosem różowym (37 zł),
- Makaron Tagliatelle, barwiony atramentem kałamarnicy, podawany z zielonymi szparagami, świeżymi pomidorami i sosem śmietanowo – cytrynowym (30 zł),
- Pieczone filety z Barramundi, podawane z białymi i zielonym szparagami, serwowane z risotto oraz sosem z pomidorów concasse, z białym winem, bazylią i czosnkiem (54 zł),
- Grillowana polędwica wołowa, podawana z białymi i zielonym szparagami oraz sosem z zielonego pieprzu (75 zł).
Więcej informacji o Restauracji Boathouse.
Po wizycie zapraszamy do podzielenia się opinią na jej temat.
Dzisiejsze wydarzenia i promocje