Niezwykłe warsztaty w restauracji Tamka 43

Dziennikarze, blogerzy kulinarni oraz celebryci zebrali się na niecodziennych warsztatach, zorganizowanych w restauracji Tamka 43. Uczestnicy spotkania mieli okazję spróbować swoich sił w przyrządzaniu przepysznych koktajli oraz deserów pod okiem mistrza sztuki kulinarnej, Roberta Trzópka.

25 kwietnia w restauracji Tamka 43 na zaproszonych gości czekał wieczór pełen niespodzianek. Niecodzienne warsztaty kulinarne, prowadzone przez Roberta Trzópka, poprzedziło taneczne show artystki BettyQ- Polskiej królowej burleski. Po emocjonującej części artystycznej, na scenie pojawili się prowadzący całe spotkanie ? szef kuchni restauracji Tamka 43, Robert Trzópek oraz dziennikarka i blogerka kulinarna, Małgorzata Minta. Multisensoryczne warsztaty rozpoczęły się od nauki przygotowania koktajli na bazie irlandzkiego likieru Baileys, których sekretnym składnikiem były jadalne kwiaty. Koktajle z dodatkiem jadalnych bratków i czarnego bzu zrobiły na uczestnikach warsztatów piorunujące wrażenie ? zarówno wizualne, jak i smakowe. Robert Trzópek, specjalnie na tę okazję, przygotował też kilka nowych przepisów na wyśmienite desery z dodatkiem likieru. Uczestnicy spotkania mieli szansę samodzielnie przygotować m.in. liofilizowane maliny z waniliową galaretką i odrobiną Baileys oraz grillowanego ananasa z sorbetem i musem z irlandzkiego trunku.

Niezwykłe warsztaty prowadzone przez jednego z najlepszych mistrzów sztuki kulinarnej w Polsce, były okazją do spróbowania nieznanych dotąd smaków. Robert Trzópek zdradził zebranym gościom kilka kulinarnych trików oraz nauczył ich przygotowywać wyśmienite koktajle i desery z dodatkiem irlandzkiego likieru. Uczestnicy spotkania przekonali się, że eksperymentowanie w kuchni może być proste i efektowne.

Więcej informacji o Restauracji Tamka 43

Niezwykłe warsztaty w restauracji Tamka 43, 6.0 out of 6 based on 212 ratings

Twoja opinia

Dzisiejsze wydarzenia i promocje

    Właśnie w tym momencie aktualizujemy
    najciekawsze wydarzenia i promocje.
    Za chwile będziesz znów mógł je przeglądać,
    prosimy o cierpliwość.