Nowe menu w Restauracji 99

Za oknem już właściwie wiosna, niedługo wszystko zacznie się odradzać, pachnieć nowością i świeżością. Wraz ze zmianą pory roku, przemianie uległo też menu Restauracji 99. Nowe dania w karcie to ukłon w stronę specjałów kuchni polskiej, ale Arkadiusz Janczarek – Szef Kuchni – dołożył kilka swoich szalonych i ciekawych pomysłów. Niemal całkowicie została także zmieniona karta deserów. Oczywiście wszystko przyrządzane jest z najwyższej jakości, sezonowych produktów.

 

NOWE DANIA W MENU RESTAURACJI 99

 

Przystawki

Nóżki wieprzowe w galarecie z marchewką, zielonym groszkiem, pumperniklem i chrzanem (33z ł)

 

Sałaty

Wątróbka cielęca pieczona w specku z ziołami na buraczanym carpaccio z truskawkowym miodem, pieprzową grzanką i bukietem sałat (33zł)

 

Zupy

Krem z kalafiora z małżą św. Jakuba, radicchio i selerem naciowym (26zł)

Tradycyjny żurek na wędzonce z białą kiełbasą, jajem, chrzanem i wiejskim pieczywem (22zł)

 

Makarony

Garganelli z suszonymi pomidorami, szpinakiem i serem parmigiano-reggiano (49zł)

Kremowe risotto z bazylią, ośmiornicą i krewetkami (55zł)

 

Mięsa

Policzek wołowy z kaszą pęczak, fasolką szparagową, pur?e z topinambura i buraka (61zł)

Wędzone kotlety jagnięce ze szpinakiem, grasicą i domowymi plackami ziemniaczanymi (99zł)

 

Desery

Suflet malinowy z lodami z białej czekolady (36zł)

Ciasto marchewkowo-migdałowe z lodami Malaga, czekoladą i sosem angielskim (26zł)

Kasztanowe parfait z lodami z whisky (32zł)

Selekcja domowych lodów i sorbetów – lody przygotowywane przez kucharzy według receptury 99 (24zł)

 

Więcej informacji o restauracji 99

Nowe menu w Restauracji 99, 5.0 out of 6 based on 111 rating

Opinie

  • avatar

    |

    jadlem salate z osmiornica i wedzona jagniecine. obie pozycje szczerze polecam. pierwsza liga!

Twoja opinia