Nowe menu w Restauracji 99
Za oknem już właściwie wiosna, niedługo wszystko zacznie się odradzać, pachnieć nowością i świeżością. Wraz ze zmianą pory roku, przemianie uległo też menu Restauracji 99. Nowe dania w karcie to ukłon w stronę specjałów kuchni polskiej, ale Arkadiusz Janczarek – Szef Kuchni – dołożył kilka swoich szalonych i ciekawych pomysłów. Niemal całkowicie została także zmieniona karta deserów. Oczywiście wszystko przyrządzane jest z najwyższej jakości, sezonowych produktów.
NOWE DANIA W MENU RESTAURACJI 99
Przystawki
Nóżki wieprzowe w galarecie z marchewką, zielonym groszkiem, pumperniklem i chrzanem (33zł)
Sałaty
Wątróbka cielęca pieczona w specku z ziołami na buraczanym carpaccio z truskawkowym miodem, pieprzową grzanką i bukietem sałat (33zł)
Zupy
Krem z kalafiora z małżą św. Jakuba, radicchio i selerem naciowym (26zł)
Tradycyjny żurek na wędzonce z białą kiełbasą, jajem, chrzanem i wiejskim pieczywem (22zł)
Makarony
Garganelli z suszonymi pomidorami, szpinakiem i serem parmigiano-reggiano (49zł)
Kremowe risotto z bazylią, ośmiornicą i krewetkami (55zł)
Mięsa
Policzek wołowy z kaszą pęczak, fasolką szparagową, pur?e z topinambura i buraka (61zł)
Wędzone kotlety jagnięce ze szpinakiem, grasicą i domowymi plackami ziemniaczanymi (99zł)
Desery
Suflet malinowy z lodami z białej czekolady (36zł)
Ciasto marchewkowo-migdałowe z lodami Malaga, czekoladą i sosem angielskim (26zł)
Kasztanowe parfait z lodami z whisky (32zł)
Selekcja domowych lodów i sorbetów – lody przygotowywane przez kucharzy według receptury 99 (24zł)
Więcej informacji o restauracji 99
Opinie
canarinios
| #
jadlem salate z osmiornica i wedzona jagniecine. obie pozycje szczerze polecam. pierwsza liga!