Odświeżone menu restauracji Tamka 43

W menu restauracji Tamka 43 pojawiły się nowe, propozycje kulinarne. Dania skomponowane przez mistrza sztuki kulinarnej, Roberta Trzópka, kuszą smakami nadchodzącego lata.

Zioła, warzywa, ryby i owoce ? najświeższe sezonowe produkty to podstawa nowego menu restauracji Tamka 43. W karcie dań znajdziemy niezwykle lekkie i odświeżające kompozycje smakowe, idealne na letnie upały.  Każda z autorskich potraw przygotowanych przez Roberta Trzópka, to unikalna kombinacja wyrazistych smaków i pełnych aromatów. Szef kuchni poleca m.in. delikatną grasicę cielęcą z emulsją ziołową, rzodkiewką oraz żytnim chlebem. Ta niezwykła przekąska pobudza zmysły, a zioła i warzywa stanowią bardzo odświeżające połączenie. Doskonałym preludium do posiłku może być również łosoś, podany z marynowanym ogórkiem, wasabi oraz herbatą matcha. Dzięki użyciu innowacyjnej metody sous vide, ryba zachowuje wszystkie walory oraz wartości odżywcze. Wśród dań głównych warto wyróżnić szczególnie perliczkę z wędzoną truskawką i chorizo – owocowa słodycz idealnie współgra tu z charakterystycznym aromatem tradycyjnej kiełbasy hiszpańskiej. Z kolei miłośników ryb z pewnością usatysfakcjonuje gładzica, podana z bulionem i zielonymi warzywami. Zakończeniem letniej uczty w restauracji Tamka 43 będą mrożone słodkości. Goście mogą wybierać z bogatej selekcji lodów i sorbetów przyrządzonych m.in. z sosny, rokitnika oraz jeżyn. Warto spróbować także francuskiego deseru Mille Feuille, który w autorskim wydaniu Roberta Trzópka, prezentuje się bardzo efektownie.

Więcej informacji o Restauracji Tamka 43

 

Odświeżone menu restauracji Tamka 43, 6.0 out of 6 based on 212 ratings

Twoja opinia