Sezonowa wkładka stekowa w Restauracji 99
Restauracja 99, istniejąca na rynku polskim od 15 lat, zawsze kojarzona była z najlepiej przygotowanymi stekami w okolicy. Szef Kuchni, Arkadiusz Janczarek, przygotował specjalną wkładkę sezonową, w której goście będą mogli wybierać spośród kilku rodzajów steków:
RIB EYE STEAK 350g ? 79zł
SIRLOIN BONE STEAK 350g ? 79zł
RUMP STEAK 240g ? 67zł
ANGUS BLACK STEAK USA 230g ? 73zł
Dodatki do mięs goście będą mogli wybrać sami spośród następujących:
- warzywa grillowane (12zł)
- mix sałat z dressingiem (10zł)
- szpinak (12zł)
- frytki truflowe (18zł)
- frytki ręcznie robione (12zł)
- fasolka szparagowa z boczkiem wędzonym (12zł)
Niezwykle istotny jest także stopień wysmażenia mięsa. Kucharze z Restauracji 99 przygotują stek wedle życzenia gościa:
- Blue ? stek lekko obsmażony z każdej strony, mięso w środku surowe i ciepłe,
- Rare ? (52 st. C ? temperatura smażenia), na zewnątrz szaro-brązowy, a w środku stek jest czerwony i lekko ciepły,
- Medium rare ? (55 st. C), stek będzie w pełni czerwony i ciepły w środku,
- Medium ? (60 st. C), środek steku jest gorący i czerwony z różowym wokół centrum, na zewnątrz jest szaro-brązowy,
- Medium well done ? (65 st. C), mięso jest jasnoróżowe wokół centrum,
- Well done ? (71 st. C), mięso jest szaro-brązowe i lekko zwęglone na całej powierzchni.
Dzisiejsze wydarzenia i promocje