Sezonowa wkładka stekowa w Restauracji 99

Restauracja 99, istniejąca na rynku polskim od 15 lat, zawsze kojarzona była z najlepiej przygotowanymi stekami w okolicy. Szef Kuchni, Arkadiusz Janczarek, przygotował specjalną wkładkę sezonową, w której goście będą mogli wybierać spośród kilku rodzajów steków:

 

 

 

 

RIB EYE STEAK 350g ? 79zł

SIRLOIN BONE STEAK 350g ? 79zł

RUMP STEAK 240g ? 67zł

ANGUS BLACK STEAK USA 230g ? 73zł

 

Dodatki do mięs goście będą mogli wybrać sami spośród następujących:

-       warzywa grillowane (12zł)

-       mix sałat z dressingiem (10zł)

-       szpinak (12zł)

-       frytki truflowe (18zł)

-       frytki ręcznie robione (12zł)

-       fasolka szparagowa z boczkiem wędzonym (12zł)

 

Niezwykle istotny jest także stopień wysmażenia mięsa. Kucharze z Restauracji 99 przygotują stek wedle życzenia gościa:

-       Blue ? stek lekko obsmażony z każdej strony, mięso w środku surowe i ciepłe,

-       Rare ? (52 st. C ? temperatura smażenia), na zewnątrz szaro-brązowy, a w środku stek jest czerwony i lekko ciepły,

-       Medium rare ? (55 st. C), stek będzie w pełni czerwony i ciepły w środku,

-       Medium ? (60 st. C), środek steku jest gorący i czerwony z różowym wokół centrum, na zewnątrz jest szaro-brązowy,

-       Medium well done ? (65 st. C), mięso jest jasnoróżowe wokół centrum,

-       Well done ? (71 st. C), mięso jest szaro-brązowe i lekko zwęglone na całej powierzchni.

 

Więcej informacji o Restauracji 99

Twoja opinia