Nowa wkładka do menu Restauracji Rabarbar

Rabarbar to restauracja usytuowana w samym sercu Warszawy, w bezpośrednim sąsiedztwie Teatru Wielkiego. To idealne miejsce, by w nowoczesnych i przytulnych wnętrzach zjeść rodzinny obiad bądź elegancką kolację firmową. Smak wyjątkowych dań kuchni europejskiej zostaje w pamięci na bardzo długo, a o dobre samopoczucie gości dba miła i doskonale przeszkolona obsługa.

Idealnie dobrane składniki potraw ? świeże i wysokiej jakości ? pieszczą podniebienia gości Rabarbaru. W specjalnej wkładce do menu znajduje się kilka interesujących dań z najlepszych produktów, z których najbardziej wykwintne to wołowina Angus oraz czarne trufle.

Wołowina Angus uznawana jest za najlepsze mięso na świecie. Jego smak, zapach i jakość są doskonałe. Wołowina ta jest wyjątkowo smaczna dzięki odpowiedniej strukturze mięsa z niewielką ilością tłuszczu ? koniecznego, by mięso zachowało swoją soczystość i miękkość. Wołowina Angus jest również idealnym składnikiem diety, gdyż zawiera więcej witaminy E i kwasów tłuszczowych omega-3. Mięso to jest niezrównane, gdy chce się uzyskać kruche i soczyste steki. Dlatego to właśnie ten gatunek został wybrany przez Restaurację Rabarbar, by przyrządzić antrykot z Angusa z masłem Foie Gras lub czarną truflą.

Dodawane do antrykotu lub tatara z polędwicy wołowej czarne trufle to grzyby cenione na świecie szczególnie za swój aromat oraz przyjemny smak, który wzmacnia się podczas gotowania. Trufle wykorzystywane są najczęściej jako dodatek do mięs na zimno i ciepło oraz do makaronów. Ze względu na swój niezwykle intensywny smak nigdy nie stanowią samodzielnego dania. To rzadko spotykane, najbardziej luksusowe i doceniane przez koneserów grzyby. W menu Rabarbaru w towarzystwie trufli występują tatar z polędwicy wołowej, anchois i piklami oraz antrykot z Angusa.

Restauracja Rabarbar zaprasza gości do skosztowania potraw ze specjalnej wkładki do menu. Dania te są prawdziwą dumą restauracji, gdyż kucharze przygotowują je z wyjątkowych składników najwyższej jakości cenionych przez koneserów na całym świecie.

Dania szczególnie polecane przez szefa kuchni Restauracji Rabarbar:

Tatar z polędwicy wołowej ze świeżą truflą, anchois i piklami (200g) ? 60złZupa Bouillabaisse z grzankami aioli ? 19złAntrykot z Angusa (Argentyna) z masłem foie Gras lub czarną truflą ? 75złOsso Buco z sosem ze smardzy i bekonem ? 50złRyba dnia ? zapytaj kelnera

Więcej informacji o Restauracji Rabarbar

Nowa wkładka do menu Restauracji Rabarbar , 6.0 out of 6 based on 111 rating

Twoja opinia