Warsztaty sushi w Inabie

Restauracja Inaba, która już od 1998 roku proponuje gościom tradycyjną kuchnię japońską, po raz kolejny zaprasza wszystkich pragnących odkryć tajniki przygotowywania sushi na warsztaty.

Na kursie będzie można nauczyć się sztuki przygotowywania ryżu oraz używania prawdziwego hangiri. Uczestnicy dowiedzą się, jak kupić odpowiednią rybę i poznają tajemnicę najlepszych składników. Poznają również odpowiedzi na pytania: Czym się różni gohan od gunkan? Jak ujarzmić sudare i przyrządzić idealne tamago?

Osoby uczestniczące w warsztatach nauczą się przyrządzać tradycyjne formy japońskiego sushi ? nigiri, uromaki, hosomaki oraz futomaki. Poznają również wszystkie sekrety dobierania świeżych składników ? ryb, ikry, krewetek, wodorostów i ryżu.

Podczas spotkania będzie można skosztować japońskiego wina i posłuchać opowieści o historii narodowej potrawy Kraju Kwitnącej Wiśni. Wieczór w tradycyjnej japońskiej restauracji z pewnością będzie niezapomniany, a dodatkowo uczestnicy wyjdą z niego bogatsi o wiedzę na temat przyrządzania dań najzdrowszej kuchni świata.

 

Restauracja Japońska INABA,

Warszawa, ul. Nowogrodzka 84/86.

Czwartek, 21 lutego, godz. 18:00.

Cena: 220zł za osobę, czas trwania: 3,5h.

Zapisy: warsztaty@inaba.pl lub tel. (22) 622 59 55 lub 56.

 

Twoja opinia