Weekendowy Festiwal Gnocchi w Arsenale

Gnocchi to oryginalne włoskie kluseczki podobne do naszych polskich kopytek. Ich kształt oraz sposób przyrządzania różni się w zależności od regionu Włoch. Najpopularniejsze są te przygotowywane z ziemniaków i mąki, wielkości ‚na jeden kęs’. W każdej kluseczce tworzy się widelcem specjalne rowki, dzięki którym lepiej trzyma się sos. Takie właśnie gnocchi będą grały główną rolę podczas festiwalu w restauracji Arsenał w ten weekend (23,24 lutego). Goście będą mogli spróbować 6 różnych rodzajów tego specjału w towarzystwie specjalnie dobranych win.

 

Festival Gnocchi w Arsenale

 

MENU

 

GNOCCHI DI PATATE AL BURRO E BASILICO

Gnocchi ziemniaczane z masełkiem i bazylią (19zł)

Vino consigliato: dolcetto

 

GNOCCHI DI PATATE AL FUNGHI

Gnocchi ziemniaczane z grzybami (29ZŁ)

Vino consigliato: chianti

 

GNOCCHI DI PATATE CON SPECK E RUKOLA

Gnocchi ziemniaczane ze speckiem i rukolą (29zł)

Vino consigliato: montepulciano

 

GNOCCHI DI PATATE AI QUATRO FORMAGGI

Gnocchi ziemniaczane z czterema serami (32zł)

Vino consigliato: brunelio

 

GNOCCHI DI PATATE CON SALMONE E ZUCCHINE

Gnocchi ziemniaczane z łososiem i cukinią (32zł)

Vino consigliato: dolcetto

 

GNOCCHI CON ANGELLO

Ziemniaczane gnocchi z jagnięciną zapiekane z serem mozzarella (37zł)

Vino consigliato: cabernet

 

Więcej informacji o restauracji Arsenał

Twoja opinia