Weekendowy Festiwal Gnocchi w Arsenale
Gnocchi to oryginalne włoskie kluseczki podobne do naszych polskich kopytek. Ich kształt oraz sposób przyrządzania różni się w zależności od regionu Włoch. Najpopularniejsze są te przygotowywane z ziemniaków i mąki, wielkości ‚na jeden kęs’. W każdej kluseczce tworzy się widelcem specjalne rowki, dzięki którym lepiej trzyma się sos. Takie właśnie gnocchi będą grały główną rolę podczas festiwalu w restauracji Arsenał w ten weekend (23,24 lutego). Goście będą mogli spróbować 6 różnych rodzajów tego specjału w towarzystwie specjalnie dobranych win.
Festival Gnocchi w Arsenale
MENU
GNOCCHI DI PATATE AL BURRO E BASILICO
Gnocchi ziemniaczane z masełkiem i bazylią (19zł)
Vino consigliato: dolcetto
GNOCCHI DI PATATE AL FUNGHI
Gnocchi ziemniaczane z grzybami (29ZŁ)
Vino consigliato: chianti
GNOCCHI DI PATATE CON SPECK E RUKOLA
Gnocchi ziemniaczane ze speckiem i rukolą (29zł)
Vino consigliato: montepulciano
GNOCCHI DI PATATE AI QUATRO FORMAGGI
Gnocchi ziemniaczane z czterema serami (32zł)
Vino consigliato: brunelio
GNOCCHI DI PATATE CON SALMONE E ZUCCHINE
Gnocchi ziemniaczane z łososiem i cukinią (32zł)
Vino consigliato: dolcetto
GNOCCHI CON ANGELLO
Ziemniaczane gnocchi z jagnięciną zapiekane z serem mozzarella (37zł)
Vino consigliato: cabernet
Dzisiejsze wydarzenia i promocje