Oferta świąteczna Restauracji Vilanova

Firmowa wigilia jest doskonałą okazją do wspólnego spotkania wszystkich pracowników, podziękowania im za całoroczny trud i wspólną pracę oraz złożenia sobie szczerych życzeń w przeddzień Świąt Bożego Narodzenia.

Restauracja Vilanova zaprasza do zorganizowania firmowego spotkania wigilijnego w restauracji bądź zamówienia cateringu do Państwa firmy.

Przedstawiona oferta może zostać dopasowana do Państwa indywidualnych potrzeb.

Menu Świąteczne – 99 zł /os.

Przystawki:

Śledź korzenny w oleju lnianym
Pstrąg wędzony na ciepło podany na sałatce z ogórków z koprem
Pieczony indyk z dressingiem żurawinowym
Tradycyjna sałatka jarzynowa podana z jajkiem przepiórczym
Sałatka z czerwonej kapusty z pieczoną kaczką i dressingiem z pomarańczy
Sałatka z wędzonym kurczakiem z sosem śliwkowym
Marynaty, sosy zimne: chrzanowy, cumberland, korniszonowy
Masło, pieczywo mieszane

Zupa:

Krem chrzanowy z chipsami z bekonu

Danie główne:

Pieczona płastuga podawana na sosie borowikowym z pieczonymi ziemniakami i blanszowanymi warzywami

Deser:

Panna cotta waniliowa z sosem truskawkowym
Mix ciast świątecznych

Pobierz ofertę 99 zł/os. – w pliku .pdf

Menu Świąteczne – 109 zł /os.

Przystawki:

Śledź korzenny w oleju lnianym
Pstrąg wędzony na ciepło podany na sałatce z ogórków z koprem
Pieczony indyk z dressingiem żurawinowym
Tradycyjna sałatka jarzynowa podana z jajkiem przepiórczym
Sałatka z czerwonej kapusty z pieczoną kaczką i dressingiem z pomarańczy
Sałatka z wędzonym kurczakiem z sosem śliwkowym
Marynaty, sosy zimne: chrzanowy, cumberland, korniszonowy
Masło, pieczywo mieszane

Przystawka gorąca:

Łazanki z kapustą i grzybami

Zupa:

Krem selerowo – orzechowy z cielęcymi pulpecikami

Danie główne:

Smażony filet z dorsza podany na sosie koperkowym z ziemniakami purée z chrzanem i warzywami w emulsji maślanej z migdałami
lub
Schab pieczony ze śliwką w sosie maderowym, podawany na babce ziemniaczanejz modrą kapustą

Deser:

Lody waniliowe z prażonymi jabłkami
Mix ciast świątecznych

Pobierz ofertę 109 zł/os. – w pliku .pdf

Menu Świąteczne – 119 zł /os.

Przystawki:

Ryba po grecku
Śledź korzenny w oleju lnianym
Pstrąg wędzony na ciepło podany na sałatce z ogórków z koprem
Pieczony indyk z dressingiem żurawinowym
Tradycyjna sałatka jarzynowa podana z jajkiem przepiórczym
Sałatka z czerwonej kapusty z pieczoną kaczką i dressingiem z pomarańczy
Sałatka z wędzonym kurczakiem z sosem śliwkowym
Marynaty, sosy zimne: chrzanowy, cumberland, korniszonowy
Masło, pieczywo mieszane

Przystawki gorące:

Pierogi z kapustą i grzybami

Zupa:

Barszcz czerwony z jajkami przepiórczymi

Danie główne:

Pieczony filet z pstrąga podany na szpinaku z borowikami i pieczonymi ziemniakami
lub
Filety z indyka nadziewana musem selerowym z orzechami, podane z pieczonymi ziemniakami i marchewką z tymiankiem

Deser:

Lody czekoladowe z wiśniami i bezą
Mix ciast świątecznych

Pobierz ofertę 119 zł/os. – w pliku .pdf

Menu Świąteczne – 129 zł /os.

Przystawki:

Karp po żydowsku z rodzynkami
Tatar z łososia z gorczycą i kwaśną śmietaną
Roladka z płastugi z borowikami podana na sosie tatarskim
Rolada z indyka i szynki szwarcwaldzkiej z dressingiem żurawinowym
Sałatka z polędwiczki wieprzowej z gruszką, orzechami i dresingiem malinowym
Sałatka z grillowanego kurczaka z suszonymi morelami i dresingiem orzechowym
Marynaty , sosy zimne: chrzanowy, cumberland, korniszonowy
Masło, pieczywo mieszane

Przystawki gorące:

Pierogi z kapustą i grzybami
Łazanki z makiem

Zupa:

Zupa rybna z morskich ryb z kluseczkami lanymi

Danie główne:

Karp smażony w sosie piernikowym podawany z domowymi kopytkami i marchewką karmelizowaną w miodzie z tymiankiem
lub
Smażone polędwiczki wieprzowe podane na sosie Bordelaise z pieczonymi burakami i ziemniakami au gratine z borowikami

Deser:

Mus śliwkowy z cynamonem i lodami orzechowymi
Mix ciast świątecznych, kutia

Pobierz ofertę 129 zł/os. – w pliku .pdf

Menu Świąteczne – 139 zł /os.

Przystawki:

Filety karpia w galarecie z sosem cytrynowo rodzynkowym
Śledzie korzenne w oliwie z zielonym pieprzem
Pasztet z łososia i sandacza z sosem chrzanowym
Sałatka z wędzonym kurczakiem z melonem i sosem miodowym z gorczycą
Sałatka z brokuł z serem Korycińskim i dresingiem musztardowym
Pieczona pierś z indyka faszerowana serem kozim, podanego z sosem jarzębinowym
Pieczony schab nadziewany suszonymi śliwkami
Marynaty , sosy zimne: chrzanowy, cumberland, korniszonowy
Masło, pieczywo mieszane

Przystawki gorące:

Pierogi z kapustą i grzybami
Łazanki z makiem

Zupa:

Zupa borowikowa z lanymi kluseczkami

Danie główne:

Sandacz pieczony w sosie z suszonych grzybów podawany na mazurskiej kaszy duszonej w buraczkach i blanszowanych warzywach
lub
Kaczka pieczona podawana na puree z ziemniaków i pieczonych jabłek z sosem Marshala i czerwoną kapustą

Deser:

Torcik bezowy z musem orzechowym i kawiorem z marakui
Mix ciast świątecznych, kutia

Pobierz ofertę 139 zł/os. – w pliku .pdf

Menu Świąteczne serwowane w formie bufetu – 118 zł /os.

Przystawki:

Barszcz z pasztecikiem nadziewanym kapustą i grzybami

Danie główne:

Pieczona polędwiczka wieprzowa marynowany w jałowcu podany z sosem Bordelaise, z czerwoną kapustą i pieczonymi ziemniakami

Deser:

Sernik na zimno z konfiturą z malin

Bufet zimny:

Śledź korzenny w oleju lnianym
Pstrąg wędzony na ciepło podany na sałatce z ogórków z koprem
Pieczony indyk z dressingiem żurawinowym
Tradycyjna sałatka jarzynowa podana z jajkiem przepiórczym
Sałatka z czerwonej kapusty z pieczoną kaczką i dressingiem z pomarańczy
Sałatka z wędzonym kurczakiem z sosem śliwkowym
Marynaty, sosy zimne: chrzanowy, cumberland, korniszonowy
Masło, pieczywo mieszane

Bufet gorący:

Pieczona płastuga podana na sosie grzybowym
Pierogi ruskie z kwaśną śmietaną
Łazanki z grzybami i kapustą
Pieczone ziemniaki
Blanszowane warzywa

Bufet deserowy:

Makowiec, panna cotta waniliowa z sosem truskawkowym

Pobierz ofertę w formie bufetu 118 zł/os. – w pliku .pdf

Menu Świąteczne serwowane w formie bufetu – 128 zł /os.

Przystawki:

Zupa rybna z morskich ryb z kluseczkami lanymi

Danie główne:

Roladki z piersi kurczaka nadziewane musem orzechowym podane na sosie śliwkowym gnocchi i warzywami z grilla

Deser:

Puszysty serek polany mleczną czekoladą z sosem z czarnej porzeczki

Bufet zimny:

Tatar z łososia z gorczycą i kwaśną śmietaną
Roladka z płastugi z borowikami podana na sosie tatarskim
Rolada z indyka i szynki szwarcwaldzkiej z dressingiem żurawinowym
Sałatka z polędwiczki wieprzowej z gruszką, orzechami i dresingiem malinowym
Sałatka z grillowanego kurczaka z suszonymi morelami i dresingiem orzechowym
Marynaty , sosy zimne: chrzanowy, cumberland, korniszonowy
Masło, pieczywo mieszane

Bufet gorący:

Pieczony pstrąg z warzywami, podany na sosie grzybowym
Pierogi z bobem podane na sosie pietruszkowym
Łazanki z grzybami i kapustą
Pieczone ziemniaki
Blanszowane warzywa

Bufet deserowy:

Ciasto z kajmakiem, makowiec, czekoladowe, sałatka owocowa

Pobierz ofertę w formie bufetu 128 zł/os. – w pliku .pdf

Menu Świąteczne serwowane w formie bufetu – 148 zł /os.

Przystawki:

Grzybowa z prawdziwkami i łazankami

Danie główne:

Pieczona pierś z gęsi z gruszką i rodzynkami podana na sosie śliwkowym z kapustą czerwoną zasmażaną i kopytkami gnocchi

Deser:

Szarlotka z lodami waniliowymi i sosem cynamonowym

Bufet zimny:

Filety karpia w galarecie z sosem cytrynowo rodzynkowym
Śledzie korzenne w oliwie z zielonym pieprzem
Pasztet z łososia i sandacza z sosem chrzanowym
Sałatka z wędzonym kurczakiem z melonem i sosem miodowym z gorczycą
Sałatka z brokuł z serem Korycińskim i dresingiem musztardowym
Pieczona pierś z indyka faszerowana serem kozim, podanego z sosem jarzębinowym
Pieczony schab nadziewany suszonymi śliwkami
Marynaty, sosy zimne: chrzanowy, cumberland, korniszonowy
Masło, pieczywo mieszane

Bufet gorący:

Zupa z owoców suszonych z pierożkami nadziewanymi makiem i bakaliami
Smażony karp w sosie piernikowym
Pierogi smażone z kapustą i grzybami
Pieczone polędwiczki wieprzowe podane na sosie borowikowym
Pieczone ziemniaki
Warzywa blanszowane

Bufet deserowy:

Strucla makowa, piernik czekoladowy z bakaliami,
Ciasto czekoladowe z wiśniami, owoce filetowane

Pobierz ofertę w formie bufetu 148 zł/os. – w pliku .pdf

Więcej informacji o Restauracji Vilanova w Warszawie »

Zobacz inne oferty świąteczne »

Oferta świąteczna Restauracji Vilanova, 6.0 out of 6 based on 313 ratings