BEUFF A LA STROGANOFF

Czas: powyżej 60 min
Koszty:średnie
Poziom trudności: średnie

Składniki:

1kg pole?dwicy wołowej2 dag suszonych grzybo?w25 dag pieczarek3 łyz?ki masła3 łyz?ki smalcu1 cebula4 łyz?ki ma?ki1 łyz?eczka słodkiej paprykikoncentrat pomidorowy1 szklanka rosołu lubbulionu1 łyz?eczka musztardyDijonso?l, pieprz,

Przygotowanie:

Grzyby dzien? wczes?niej namoczyc? i pokroic? w paski. Pieczarki poszatkowac? w plasterki. Na mas?le zeszklic? pokrojona? w kosteczke? cebule?, dodac? pieczarki oraz grzyby i dusic? az? be?da? mie?kkie. Dodac? wode? z moczenia grzybo?w, bulion, koncentrat pomidorowy, musztarde?, papryke?, so?l, pieprz. Sos musi byc? gotowy i gora?cy nim zacznie sie? smaz?yc? mie?so. Sos moz?na zaprawic? s?mietana?.Mie?so pokroic? w 1 cm plasty, a naste?pnie w 1 cm paski. Obtoczyc? w ma?ce i szybko usmaz?yc? partiami na bardzo gora?cym tłuszczu. Mie?so nie moz?e pus?cic? soko?w i nie moz?e byc? przesmaz?one, gdyz? be?dzie twarde. Dodac? mie?so do sosu, szybko zagotowac?, ale nie gotowac? i szybko wydac?

Twoja opinia