Brownies

Czas: do 60 min
Koszty:średnie
Poziom trudności: łatwe

Składniki:20 dag gorzkiej czekolady (2 tabliczki)10 dag masła2/3 szklanki cukru4 jajka10 dag mąki

Przygotowanie:

Czekoladę połamać, stopić w kąpieli wodnej razem z 2 łyżkami masła. Dodać resztę masła i cukier, dokładnie wymieszać. Żółtka oddzielić od białek, mieszając dodawać do masy czekoladowej na przemian z mąką. Białka ubić na sztywno, dodać do masy, delikatnie wymieszać. Prostokątną formę (najlepiej o wymiarach 20×24 cm) wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto. Wstawić do zimnego piekarnika, piec ok. 45 minut w temp. 180°C, aż ciasto będzie twarde z wierzchu i wilgotne wewnątrz (sprawdzić wykałaczką). Wyjąć, ostudzić.

Brownies, 6.0 out of 6 based on 111 rating

Twoja opinia