Burger z tofu
Czas: do 30 min
Koszty:tanie
Poziom trudności: łatwe
Składniki:
marchewkacebulaząbek czosnku2 łyżeczki pasty curryłyżeczka pasty pomidorowejopakowanie tofu (30 dag)2 czubate łyżki mąki pełnoziarnistej2 płaskie łyżki siekanych orzechów laskowychłyżka białej mąki3 łyżki oleju4 bułki typu ciabattapo 4 łyżki majonezu i keczupuliście botwiny lub sałatysól, pieprzpomidor
Przygotowanie:
Tofu rozdrobnić, wymieszać z warzywami, mąką pełnoziarnistą i orzechami. Przyprawić, wyrobić. Uformować cztery burgery. Każdy delikatnie oprószyć białą mąką.Kotlety smażyć na pozostałym oleju po 3?4 min z każdej strony. Osączyć na papierze kuchennym.Wkładać po jednym burgerze do przekrojonych i lekko podpieczonych ciabatek razem z liśćmi botwiny,plastrami pomidora, keczupem i majonezem.
Burger z tofu,
Dzisiejsze wydarzenia i promocje