Ciasteczka owsiane z czekoladą i rodzynkami

Czas: do 60 min
Koszty:średnie
Poziom trudności: łatwe

Składniki:

1 ? szklanki mąki pszennej1 łyżeczka sody1 łyżeczka soli1 szklanka niesolonego masła o temperaturze pokojowej? szklanki brązowego cukru? szklanki cukru pudru2 duże jajka1 łyżeczka ekstraktu z wanilii2 ? szklanki płatków owsianych1 ? szklanki rodzynek350 gram groszków z mlecznej czekolady

Wykonanie:

Rozgrzać piekarnik do 190 st. C. W średniej misce wymieszać mąkę, sodę i sól, odstawić. W drugiej misce przy pomocy miksera ubić na puszystą masę masło i cukier. Następnie stopniowo dodawać jajka, ekstrakt z wanilii oraz mąkę i mieszać do dokładnego połączenia. Na koniec dodać płatki owsiane, rodzynki oraz groszki czekoladowe i wymieszać do połączenia. Na blasze wyłożonej pergaminem przy pomocy łyżki do lodów układać porcje ciasta w odstępach około 3cm. Piec około 10 -12 minut, do momentu, aż ciasteczka zrobią się złote. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego ostygnięcia.

Twoja opinia