Ciasto marchewkowe
Czas: do 60 min
Koszty:tanie
Poziom trudności: łatwe
Składniki:
25 dag marchwi5 jajek30 dag cukru7 i 1/2 łyżki (7,5 dag) mąkiłyżeczka proszku do pieczeniapo 15 dag zmielonych orzechów laskowych i włoskichpo łyżeczce masła i bułki tartej2 szklanki (40 dag) cukru pudru
Przygotowanie:
Marchew umyć, obrać i drobno zetrzeć. Jajka oddzielić, żółtka ubić z cukrem. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i wsypać do masy jajecznej. Dodać marchew, orzechy i wymieszać. Białka ubić i dodać do masy marchewkowej. Tortownicę natłuścić i posypać bułką tartą. Ciasto wyłożyć do formy. Piec 55 minut w temperaturze 200°C. Ostudzić. Cukier puder wymieszać z zimną wodą i posmarować ciasto.
Ciasto marchewkowe,
Dzisiejsze wydarzenia i promocje