Comber sarni
Składniki:
1 kg combra, 12 – 15 ząbków czosnku, 1 mała cebula, 2 łyżki ketchupu, 1 łyżka musztardy, sok z cytryny, sól, pieprz, 3 łyżki oleju, 1 łyżka posiekanej zielonej pietruszki.
Sposób wykonania:
Wyżyłowane i umyte mięso wygnieść mocno ręką. Drobno posiekany i roztarty z solą czosnek wymieszać z łyżką oleju. Mięso porządnie nasmarować, ułożyć w głębokim talerzu, dodać resztę czosnku i wynieść w chłodne miejsce na 2 – 3 h.
Drobno pokrojoną cebulę wymieszać z łyżką oleju, ketchupem, musztardą, pieprzem, solą, sokiem z cytryny i szczyptą cukru. W rondlu rozgrzać łyżkę oleju, obsmażyć comber ze wszystkich stron, wstawić do nagrzanego piekarnika i piec na małym ogniu, stale smarując przygotowanym sosem. Po upieczeniu pokroić mięso w podłużne plastry, posypać zieloną pietruszką.
Dzisiejsze wydarzenia i promocje