Cynamonowe ciastka francuskie

Czas: do 60 min
Koszty:tanie
Poziom trudności: łatwe

Składniki:

opakowanie ciasta francuskiego,2 żółtka,cukier puder do lukru2 łyżeczki cynamonu,1 łyżka cukru.

Przygotowanie:

Ciasto pociąć na paski o szerokości ok. 1,5 cm. Żółtko utrzeć z 1/2 łyżki cukru pudru, posmarować  paski ciasta, posypać cynamon i cukrem krystalicznym. Paski zwinąć w ślimaki i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Przed wstawieniem do pieca ciastka posmarować drugim, rozmieszanym żółtkiem, aby się ładnie błyszczały. Piec ok 20 minut w temperaturze 2o0 st. Z cukru pudru, wody i odrobiny soku z cytryny zrobić lukier i udekorować ostudzone ciastka.

Cynamonowe ciastka francuskie, 5.5 out of 6 based on 212 ratings

Twoja opinia