Czarny makaron z krewetkami

Czas: do 30 min
Koszty:drogie
Poziom trudności: łatwe

Składniki:

Podane składniki starczą na przygotowanie czterech dużych porcji:

2 ząbki czosnku

opakowanie czarnego makaronu (o,5 kg)

0,2 kg przekrojonych na pół pomidorków cherry

1 kg krewetek

czarne oliwki

koperek

Przygotowanie:

Makaron gotujemy al’dente. Ugotowany odcedzamy. Drobno posiekany czosnek przesmażamy na oliwie, dokładamy pomidorki, gdy puszczą trochę soku dodajemy krewetki. Na koniec wrzucamy pokrojone w krążki oliwki i posiekany koperek. Doprawiamy solą i pieprzem.  Do gotującego się sosu dodajemy makaron, mieszamy z sosem i przekładamy n talerze.

 

Czarny makaron z krewetkami, 5.5 out of 6 based on 212 ratings

Twoja opinia