Dorsz z koprem włoskim i ziemniakami

Czas: do 60 min
Koszty:średnie
Poziom trudności: łatwe

Składniki:

1 łyżka oliwy z oliwek1 mała cebula, pokrojona w kostkę3 ząbki czosnku, posiekane1 koper włoski, oczyszczony i pokrojony w kostkę, (liście zostawić do dekoracji450 gram ziemniaków, obranych, przekrojonych na pół i na cienkie plasterki400 ml bulionu drobiowego2 łyżki koncentratu pomidorowego3 paski skorki pomarańczowej, drobno posiekanegruba sól4 filety z dorsza, bez skory i ości (około 600 gram )

Wykonanie:

Na dużej patelni rozgrzać oliwę, dodać cebulę i czosnek, podsmażać, aż cebula zmięknie. Dodać koncentrat pomidorowy i dokładnie wymieszać. Dodać koper włoski, ziemniaki, bulion drobiowy i skórkę pomarańczową, doprawić solą oraz pieprzem. Przykryć i gotować na wolnym ogniu, około 10 minut, aż warzywa będą miękkie.Rybę doprawić solą i pieprzem. Położyć na warzywach, przykryć garnek i gotować, około 10 minut, aż ryba będzie nieprzejrzysta. Podawać posypane posiekanymi liśćmi kopru włoskiego

Twoja opinia