Drożdżówki z brzoskwiniami
Czas: do 60 min
Koszty:tanie
Poziom trudności: łatwe
Składniki:
12dag twarogu,25dag mąki,cukier waniliowy,garść rodzynek,jajko,5 dag cukru,2 łyżki proszku do pieczenia,4 łyżki mleka i oleju,puszka brzoskwiń.
Przygotowanie:
Twaróg utrzeć z olejem, mlekiem, jajkiem i cukrem. Dodać mąkę i proszek, wyrobić ciasto. Ciasto rozwałkować na prostokąt 20 na 30cm. Posypać rodzynkami i pokroionymi brzoskwiniami. Zwinąć w rulon, pokroić na 10 plastrów ( grubości ok. 2 cm). Umieścić je w wysmarowanej blaszce i piec 30min. w 175C. Polukrować lub posypać cukrem pudrem.
Drożdżówki z brzoskwiniami,
Dzisiejsze wydarzenia i promocje