Eskalopki z indyka z pieprzem, szałwią i cytryną

Czas: do 60 min
Koszty:tanie
Poziom trudności: łatwe

Składniki:

pierś z indyka – 500 gramówNaturalna Przyprawa do mięs Knorr – 1 opakowaniejogurt naturalny – 200 mililitrówząbki czosnku – 3 sztukisok z 2 cytrynszałwia – 1 pęczekczarny pieprz w ziarnach – 1 łyżka

Przygotowanie:

Z mięsa wytnij małe kawałki, każdy po 6-8 dagCzosnek i szałwię bardzo drobno posiekaj. Pieprz rozkrusz w moździerzu.W misce połącz jogurt z czosnkiem, szałwią, pieprzem i sokiem z cytryn.Dodaj Przyprawę Knorr i wymieszaj marynatę. Mięso marynuj co najmniej 2h.Indyka grilluj powoli z każdej strony często obracając aby marynata się nie przypaliła. Podawaj z świeżą sałatą.

Twoja opinia