Grillowany łosoś ze szpinakiem, fetą i orzeszkami piniowymi

Czas: do 30 min
Koszty:średnie
Poziom trudności: łatwe

Składniki:

4 filety z łososia bez skóry, (170 gram każdy)gruba sól i mielony pieprz1 łyżka oliwy z oliwek280 gram szpinaku? szklanki sera feta, rozdrobnionego? szklanki orzeszków piniowych2 łyżeczki świeżego soku z cytryny

Wykonanie:

Na dużej patelni rozgrzać oliwę. Stopniowo dodawać na nią szpinak, stale mieszając, aż całość znacznie zmniejszy objętość. W między czasie rozgrzać grill posmarowany oliwą. Łososia oprószyć solą oraz pieprzem i opiekać na grillu z obu stron po około 5 minut. Gdy szpinak będzie gotowy odsączyć go z nadmiaru wody i wymieszać z fetą, orzeszkami piniowymi oraz sokiem z cytryny. Doprawić solą oraz pieprzem i ułożyć na talerzach. Na wierzchu każdej porcji szpinaku ułożyć kawałek łososia. Podawać natychmiast.

Twoja opinia