Gulasz rybny

Czas: powyżej 60 min
Koszty:średnie
Poziom trudności: średnie

Składniki:

3 łyżki oliwy z oliwek1 główka kopru włoskiego, z odciętą nacią i głąbem, posiekana2 cebule, posiekane4 ząbki czosnku, pokrojone na plasterki? butelki Rieslinga, lub innego białego wina1 puszka posiekanych pomidorów2 łyżki nasion kopru włoskiego? łyżeczki płatków chili2 szczypty szafranu3 liście laurowe1 l bulionu rybnego, lub z kurczakasól i pieprzskórka z 1 pomarańczy350 g halibuta, pokrojonego w spore kawałki350 g łupacza, pokrojonego w spore kawałki

Przygotowanie:

W dużym garnku podduś na oliwie koper włoski, cebulę i czosnek, aż zmiękną i wypełnią kuchnię swym wspaniałym aromatem. Dodaj wino i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut. Dodaj pomidory, nasiona kopru włoskiego, chili, szafran, liście laurowe, oraz bulion i dopraw solą i pieprzem. Gotuj na wolnym ogniu 20-30 minut. Dodaj skórkę z pomarańczy oraz ryby i delikatnie wymieszaj. Gotuj na wolnym ogniu 5 minut. Podawaj od razu z tostami z anchois.

Gulasz rybny, 5.5 out of 6 based on 212 ratings

Twoja opinia