Gulasz wieprzowy z dynią

Czas: powyżej 60 min
Koszty:średnie
Poziom trudności: łatwe

Składniki:

3/4 kg łopatki wieprzowejjabłko5 ziemniaków2 cebulekawałek dyniłyżka mąki1/2 szklanki bulionu mięsnegoolejsól, pieprz

Przygotowanie:

Mięso pokroić w grubą kostkę, oprószyć solą, pieprzem i mąką. Na patelni rozgrzać olej, przesmażyć mięso. Ziemniaki i jabłko obrać. Z ziemniaków, jabłka i dyni wydrążyć kulki specjalną łyżeczką.Cebule obrać, posiekać, zeszklić na oleju od smażenia mięsa. Przełożyć do rondla wraz z mięsem, wlać bulion i dusić pod przykryciem na małym ogniu 20 min. Dodać kulki ziemniaków i dyni, dusić kolejne 10 min. Na 5 min przed końcem duszenia dodać jabłka. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać.

Gulasz wieprzowy z dynią, 5.0 out of 6 based on 111 rating

Twoja opinia