Gulasz z kapustą

Czas: do 60 min
Koszty:tanie
Poziom trudności: łatwe

Składniki:

25 dag piersi z indykaszalotkałyżeczka majerankułyżka oleju40 dag kiszonej kapustykwaśne jabłkołyżeczka słodkiej papryki w proszku125 ml bulionu warzywnegośredni ziemniak100 ml kwaśnej śmietanyłyżka klarowanego masłapo strąku czerwonej i zielonej paprykisól, świeżo mielony pieprz2 łyżki posiekanej natki pietruszki

Przygotowanie:

Mięso pokroić w kostkę. Szalotkę obrać, posiekać i razem z majerankiem poddusić na rozgrzanym oleju. Dodać kiszoną kapustę, obrane i pokrojone w kostkę jabłko i mieloną paprykę. Zalać bulionem, zagotować i dusić pod przykryciem 20 min. Ziemniak obrać, zetrzeć na tarce o drobnych oczkach i dodać do kapusty. Wlać śmietanę, zagotować, przyprawić solą i pieprzem. Masło podgrzać, wrzucić mięso i pokrojoną paprykę. Smażyć ok. 8 min. Doprawić solą i wymieszać z kapustą. Posypać natką.

Gulasz z kapustą, 6.0 out of 6 based on 111 rating

Twoja opinia