Gulasz z owoców morza
Składniki:
1 łyżeczka oliwy z oliwek1 ząbek czosnku, drobno posiekany1 koper włoski, przekrojony na połowę i na cienkie plasterki, liście do dekoracji1 duży pomidor, pokrojony na grubą kostkęgruba sól i pieprz mielony4 szklanki bulionu z kurczaka340 gram filetów strzępiela, bez skóry, pokrojone na 2,5 cm kawałki450 gram krewetek średniej wielkości, obranych (można zastąpić pół na pół przegrzebkami)
Wykonanie:
Do garnka z grubym dnem dodać oliwę oraz czosnek i podgrzewać przez minutę. Następnie na patelnię dodać koper włoski i dusić kilka minut, aż zmięknie. Dorzucić pomidory, doprawić solą oraz pieprzem i podsmażać kolejne kilka minut. Do garnka dolać bulion i całość doprowadzić do wrzenia. Dodać rybę oraz krewetki i znowu doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i dusić kilka minut , do momentu, aż owoce morza będą nieprzejrzyste. Podawać posypane liśćmi kopru włoskiego i polane oliwą. Jako dodatek podawać bagietkę lub inne ulubione pieczywo.
Dzisiejsze wydarzenia i promocje