Kanapka z kurczakiem, boczkiem i sosem z sera pleśniowego

Czas: do 30 min
Koszty:tanie
Poziom trudności: średnie

Składniki:

60 gram sera pleśniowego, rozdrobnionego2 łyżki kwaśnej śmietany1 łyżka majonezu? szklanki maślankigruba sól i świeżo mielony pieprz8 plasterków chrupiącego białego chleba1 awokado, bez pestki, obrane i pokrojone na cienkie plasterki8 plasterków gotowanego boczku1 duży pomidor, pokrojony w cienkie plasterki1 szklanka posiekanego gotowanego kurczaka2 duże jajka, ugotowane na twardo i drobno posiekane

Wykonanie:

W malej misce wymieszać ser pleśniowy, śmietanę, majonez i maślankę. Doprawić solą i pieprzem. Kromki chleba lekko opiec. Na każdej z 4 kromek umieścić plasterki awokado, boczek, pomidory oraz kurczaka, posypać siekanym jajkiem i polać sosem z sera pleśniowego. Przykryć drugą kromką i przekroić na pół. Podawać od razu.

Twoja opinia