Kanapka z kurczakiem, papryką i serem provolone

Czas: do 30 min
Koszty:tanie
Poziom trudności: łatwe

Składniki:

450 gram kotlecików z kurczaka2 łyżki oleju roślinnegogruba sól i świeżo mielony pieprz3 różnokolorowe papryki , z usuniętymi nasionami , pokrojone w cienkie plasterki1 duża czerwona cebula, pokrojona w piórka4 ząbki czosnku, pokrojone w cienkie plasterki180 gram sera Provolone, pokrojonego w plasterki (można zastąpić mozzarellą )4 pół-bagietki, przekrojone wzdłuż na pół? szklanki majonezu light

Wykonanie:

Piekarnik nagrzać do 180 st. C. Na blasze wyłożonej folią aluminiową umieścić doprawionego solą i pieprzem kurczaka. Piec do momentu, aż nie będzie surowy, raz przewracając. Przełożyć na deskę i dostawić do ostygnięcia., a następnie pokroić w cienkie plastry. Odstawić. Teraz na blasze do pieczenia położyć paprykę, cebulę, czosnek i pozostałą łyżkę oleju. Piec przerzucając od czasu do czasu , aż warzywa będą lekko zwęglone. Doprawić solą i pieprzem. Dodać kurczaka, wymieszać i równomiernie rozłożyć na blasze. Posypać serem i z powrotem wstawić do piekarnika, do momentu aż ser się rozpuści i zaczną się na nim tworzyć bąbelki. W międzyczasie bułkę lekko wydrążyć i posmarować majonezem. Umieścić w niej kurczaka z warzywami i serem. Podawać od razu.

Twoja opinia