Klopsiki z baraniny

Czas: do 60 min
Koszty:średnie
Poziom trudności: łatwe

Składniki:

30 dag mielonej baraninycebulałyżka natki pietruszki2 kromki razowego chlebajajko2 łyżki sklarowanego masła2 łyżki mąki40 dag pomidorówsól, pieprz

Przygotowanie:

Chleb namoczyć, dobrze odcisnąć. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę. Cebulę obrać, drobno posiekać. Mięso dokładnie wymieszać z rozdrobnionym chlebem, posiekana cebulą, natką pietruszki i jajkiem. Przyprawić solą oraz pieprzem. Starannie wyrobić. Uformować kulki wielkości orzecha włoskiego. Obtoczyć w mące. Wstawić na 1 godzinę do lodówki. Klopsiki usmażyć na rozgrzanym maśle. Dodać pomidory, dusić 25 minut na małym ogniu pod przykryciem. W razie potrzeby dolać kilka łyżek wody. Przyprawić solą i pieprzem. Podawać z ryżem lub kuskusem.

Klopsiki z baraniny, 6.0 out of 6 based on 212 ratings

Twoja opinia