Krem z cukinii

Czas: do 60 min
Koszty:tanie
Poziom trudności: łatwe

Składniki:

1 kg cukinii4 średnie ziemniaki2 cebule10 szklanek bulionu warzywnego40 dag sera brie2 łyżki oliwyplastry pomidora i kiełki soi do dekoracjisól, pieprz

Przygotowanie:

Cukinie umyć, pokroić w plastry. Ziemniaki i cebule obrać, pokroić w kostkę. Warzywa podsmażyć na oliwie. Zalać bulionem i gotować na małym ogniu 15 minut. Z sera brie odkroić skórkę, pokroić w kostkę. Dodać do zupy, mieszać, aż się rozpuści. Zdjąć z ognia, zmiksować, przyprawić solą i pieprzem. Zupę podawać przybraną plastrem pomidora i kiełkami soi.

Krem z cukinii , 6.0 out of 6 based on 111 rating

Twoja opinia