Krem z dyni

Czas: do 60 min
Koszty:tanie
Poziom trudności: łatwe

Składniki:

ok.1 kg dyni2 marchewki1 duża cebula3 kostki rosołowe1 łyżka masła1 łyżka mąkipieprz

Przygotowanie:

Dynię obieramy, pozbawiamy pestek i kroimy na ok. 3-4 cm kawałki. Marchew i cebulę również obieramy i kroimy.Wszystkie warzywa wrzucamy do garnka i zalewamy wodą, doprowadzamy do wrzenia, po czym wrzucamy kostki rosołowe i gotujemy ok. 15-20 min. Następnie zupę miksujemy i doprawiamy pieprzem. W drugim garnku rozpuszczamy kostkę masła, łączymy ją z mąką i przelewamy w stopniowych ilościach całą zmiksowaną zupę, cały czas mieszając.

Krem z dyni, 6.0 out of 6 based on 111 rating

Twoja opinia