Kremowa zupa pomidorowa

Czas: do 60 min
Koszty:tanie
Poziom trudności: łatwe

Składniki:

1 duża cebula1 ząbek czosnku3 łyżki oliwy z oliwek1 kg pomidorów3 ziemniaki1 łyżeczka ostrej papryki w proszkuSól, pieprz1 kubek kwaśnej śmietany 18%

Przygotowanie:

Cebulę i czosnek obrać, posiekać i podsmażyć na oliwie. Pomidory spażyć, obrać i pokroić w kostkę. Ziemniaki obrać i również pokroić w kostkę. Do cebuli z czosnkiem dodać pomidory i ziemniaki. Dusić 5 minut. Następnie wlać 1 litr wody. Dodać przyprawy, natkę pietruszki i gotować 25 minut. Zupę zmiksować na krem. Śmietanę wymieszać z kilkoma łyżkami wody po czym wlać do zupy. Wszystko doprawić raz jeszcze do smaku. Wymieszać.

Kremowa zupa pomidorowa, 6.0 out of 6 based on 111 rating

Twoja opinia