Kurczak cayenne z salsą z awokado

Czas: do 30 min
Koszty:tanie
Poziom trudności: łatwe

Delikatna salsa z awokado stanowi wspaniały kontrast dla pikantnego mięsa kurczaka.

Składniki:

gruba sól i pieprz mielony? łyżeczki pieprzu cayenne4 piersi z kurczaka2 łyżki oliwy z oliwek1 średnia czerwona cebula, drobno pokrojona w kostkę2 łyżki soku z limonki1 awokado, obrane, bez pestki, pokrojone na kawałki

Wykonanie:

W małej misce wymieszać 1 łyżeczkę soli, ? łyżeczki pieprzu oraz pieprz cayenne, natrzeć tym całego kurczaka. Na dużej patelni rozgrzać olej, dodać kurczaka i smażyć, aż zbrązowieje i nie będzie surowy (około 8-10 minut z każdej strony). W międzyczasie w średniej misce wymieszać cebulę i sok z limonki, odstawić. Tuż przed podaniem włóż kawałki awokado do mieszaniny cebuli, dopraw solą i pieprzem. Podawaj z kurczakiem.

Twoja opinia