Kurczak Cordon Bleu

Czas: do 30 min
Koszty:tanie
Poziom trudności: łatwe

Składniki:

pierś z kurczaka – 4 sztukiFix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr – 1 opakowanieniebieski ser pleśniowy – 1 opakowanieśmietana słodka – 1 szklankanatka pietruszki – 0.5 pęczkajajka – 2 sztukibułka tarta – 1 szklankamąka – 0.5 szklankiolej – 0.5 szklankimasło – 1 łyżka

Przygotowanie:

Fix Knorr wymieszaj z śmietanką i zagotuj.Następnie dodaj rozdrobniony ser i oraz masło i posiekaną pietruszkę. Wymieszaj aż składniki się połączą i odstaw do ostygnięcia do lodówki. Masa powinna dobrze zestygnąć.Mięso natnij z boku nożem tworząc głęboką kieszeń. W otwór nałóż sporą ilość zastygłego farszu serowego, ale tak aby nie wystawał ponad mięso. Nafaszerowane kurczaki odstaw do lodówki na kolejne 20 minut.Następnie każdego dopraw według uznania i panieruj zaczynając od mąki, następnie w roztrzepanym jajku i na końcu w bułce tartej. Następnie powtórz w jajku i bułce tartej aby panierka była mocna i szczelna.Kotlety smaż w głębokim i średnio rozgrzanym tłuszczu ok. 10 minut z każdej strony. Po usmażeniu odsącz kotlety na ręczniku papierowym. Podawaj z surówkami.

Twoja opinia