Kurczak z serem i morelami
Składniki:
? szklanki białego octu winnego2 łyżki musztardy Dijon2 ząbki czosnku, posiekanegruboziarnista sól i świeżo mielony pieprz4 piersi kurczaka, bez skóry i kości, podzielone poziomo1 bagietka (około 50 centymetrów), przekrojona poziomo, a następnie pionowo na pół? szklanki powideł morelowych150 gram szynki, pociętej na cienkie plasterki150 gram sera Cheddar, startego
Wykonanie:
Nastawić piekarnik na 180 st. C. W płytkim naczyniu połączyć ocet, musztardę, czosnek, 1 łyżeczkę soli i ? łyżeczki pieprzu, następnie dodać kurczaka i dokładnie wymieszać. Odstawić na 10 minut do zamarynowania.Blachę do pieczenia wyłożyć folią aluminiową i położyć na niej kurczaka, włożyć do piekarnika i upiec. Wyjąć i pokroić na cienkie plastry.Kawałki bagietki ułożyć na blasze, posmarować konfiturą morelową, ułożyć na nich kurczaka, szynkę i ser. Piec około 4-6 minut, aż ser się stopi.
Dzisiejsze wydarzenia i promocje